Att det var varmt och soligt lockade Norrköpingsborna ut i det fina vädret. Flera timmar innan det var dags för de motorburna kortegerna stod och satt både unga och gamla längs färdvägen. Många hade planerat sin dag med fika och filt så att de riktigt kunde njuta.

Motorcyklar lockar både Sture Wasseng och Jörgen Nordin. De kör själva och har sett på kortegen sedan 80-talet.

– Om man är med i tåget så hinner man ju inte se alla fina motorcyklar, förklarar de skrattande där de står längs Södra Promenaden och väntade bredvid sina motorcyklar.

Uppskattat

Årets tåg uppskattades av publiken. Många tyckte det var åratal sedan de såg så många motorcyklar.

– Jag har varit här många gånger. Sedan 1979 då jag flyttade hit till Norrköpings så har jag kollat, men aldrig har det varit så många motorcyklar som i år, sa Bosse Lindberg tillsammans med Inger Lindberg.

Även på Motorgården tyckte man att det blev en lyckad dag. Ordförande Carolina Svensson konstaterar dock att veckodagen påverkade så att det inte riktigt var lika många deltagare som vanligt.

– De som kommer längre ifrån har svårt att vara med då första Maj är en söndag. Det blir en för lång resa tillbaka, förklarar hon.

Välskötta bilar

Artikelbild

| Tusentals motorcyklister lockades till Norrköpings första maj-firande.

Totalt samlades ungefär 400 bilar och deltog i kortegen.

– Det var verkligen lyckat. I år var det många fina, välskötta bilar. Inte så många "pilsnerhäckar" som vi kallar dem. Det är 50- och 60-talsbilar som är väldigt skruttiga både i lacken och inuti. Men någon riktigt sådan såg jag inte ens i år. Vi vill ju gärna att det är fina bilar som deltar och att det blir lite av en familjefest då man tar med sig barnen i bilen och kör, säger Carolina Svensson.