Numret han ringer från är dolt.

– Just nu är jag under jorden. Eftersom jag blev omhäktad, förklarar Sebastian Ljungblad på den knastriga linjen.

Efter mindre än en vecka på fri fot beslutade hovrätten i förra veckan att han skulle häktas – igen. Han misstänks för att ha ringt upp äldre människor och lurat dem på pengar. Så kallad "vishing".

– Det är ett väldigt fult brott. Jag har varit stökig i många år, men jag skulle aldrig sjunka så lågt. Det är inte min stil, säger Sebastian Ljungblad.

Åklagaren har meddelat att han ska gripas. Sebastian Ljungblad ger aldrig något entydigt svar på varför han håller sig undan.

– Jag är på semester i Thailand. Jag åkte hit innan jag fick reda på att jag blivit häktad, säger han.

När han kommer hem vet han inte. Någon Guldbaggegala lär det inte bli, i vilket fall.

– Då får det nog ske ett mirakel, säger Sebastian Ljungblad.

Det var hans advokat som berättade om nomineringen. Bästa manliga huvudroll. En chock, som Sebastian Ljungblad beskriver det. Han visste inte ens att namnen skulle släppas.

– Jag hade suttit i häktet i nästan en månad. Jag fokuserade inte på det just då.

Han har ingen tidigare erfarenhet som skådespelare. Men en bekant tipsade regissören Peter Grönlund om honom.

– Han hade berättat hur jag var som person. De tog kontakt och jag fick provspela, säger Sebastian Ljungblad.

Trots att hundratals personer testades var det han som fick rollen som Kimmie, vars far döms till fängelse och lämnar över sina knarkaffärer till sonen i "Goliat".

– Jag kände inte igen mig själv i karaktären Kimmie, även om jag kan relatera till mycket i filmen. Jag har inte växt upp i en miljö där polisen knackar på och soc tar barnen. Men jag har haft vänner där det har skett i deras familj, säger Sebastian Ljungblad.

Nomineringen tillskriver han sin regissör. Peter Grönlund använder sig gärna av amatörer, med erfarenheter de kan omsätta i sina karaktärer.

– Han får skådespelare att blomstra. Utan honom hade jag inte alls varit lika bra, säger Sebastian Ljungblad.

Mycket var nytt. Som att film sällan spelas in i rätt ordning. Det känslosamma slutet kom först. Regissören fick hjälpa honom att hitta rätt sinnesstämning.

– Efter att jag försökt bli ledsen inför en scen lät han ingen komma fram till mig. Han ville att jag skulle vara kvar i "moodet". Han är grym, säger Sebastian Ljungblad.

Rolltolkningen har gjort att andra har fått upp ögonen för honom. Han berättar att en regissör har hört av sig om en ny roll. Men situationen kompliceras, så att säga, av brottsmisstankarna.

– Jag hoppas att det här inte har förstört mina chanser, säger Sebastian Ljungblad.

Han misstänks för grovt bedrägeri och sju fall av försök till grovt bedrägeri. En vän till honom sitter häktad i ärendet. Sebastian Ljungblad upprepar att han är oskyldig.

– Jag är 110 procent på att jag kommer att frias från det här brottet.

Utredningen leds av kammaråklagare Helene Gestrin. Hon berättar att Sebastian Ljungblad har efterlysts.

– Men exakt hur vi letar efter honom vill jag inte kommentera.

Hon är förtegen om övriga detaljer i utredningen.

– Med tanke på att en av de misstänkta är på fri fot – och kan ta del av informationen – vill vi inte uppge vad vi gör eller inte gör.