Misshandlade sitt ex med en ölburk

Mannen retade sig på att han inte fick plats i soffan. Då gick han till attack mot sin tidigare flickvän. Nu döms han för misshandel.

21 juli 2018 20:00

I slutet av april i år blev en kvinna utsatt för olaga hot och misshandel hemma i sin lägenhet. Detta i samband med att hon hade besök av en 58-årig man som hon tidigare haft en relation med.

Enligt en dom från Norrköpings tingsrätt så inträffade misshandeln i soffan i vardagsrummet. Då kvinnan hade feber och inte mådde bra, la hon sig på soffan för att vila. Detta ledde, enligt kvinnan, till att mannen blev sur över att han inte fick plats på soffan.

Då började mannen slå kvinnan med en ölburk. Han utdelade flera slag i ansiktet, huvudet och på benen. Han höll även fast henne runt halsen så att hon inte fick någon luft och hotade henne med att hon inte skulle leva mer. Hela händelsen pågick i en dryg halvtimme.

Kvinnan lyckades slå sig loss och sprang blodig upp till en granne som larmade polisen.

58-åringen döms nu för misshandel, olaga hot och ringa narkotikabrott. Mannen har förnekat brott, han hävdar att det var kvinnan som började bråka och att hon bland annat sparkat honom i huvudet.

Norrköpings tingsrätt bedömer dock att kvinnan gjort ett trovärdigt intryck och att vittnesberättelser och rättsintyg från sjukvården styrker åtalet. Påföljden blir rättpsykiatrisk vård då 58-åringen bedöms begått brotten under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Rätten anser också att det finns risk för att mannen återfaller i brottslighet.

Mannen ska betala kvinnan ett skadestånd på 16 800 kronor plus ränta.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Eva Jensen

Ämnen du kan följa