Ministern tror inte på Bråvalla i år

Vid en pressträff med inrikesminister Anders Ygeman (S) får vi svar på många viktiga frågor – inte minst hur han ser på Bråvalla.

30 mars 2016 18:00

– När vi åkte hit var det ett riktigt tandläkarväder, men nu ser det ju bättre ut, öppnar Anders Ygeman, och citerar med det uttrycket Lars Winnerbäck som han såg framträda på Bråvallafestivalen i fjol.

Just nu är inrikesministern en av de socialdemokratiska regeringspolitiker som syns mest i media. Under onsdagen gjorde han några nedslag i Östergötland. I Linköping besökte han Katastrofmedicinskt centrum och den utrikespolitiska föreningen på Linköpings Universitet. I Norrköping gjorde han ett studiebesök hos SOS Alarm på Albrektsvägen.

– Det handlade om informationsinhämtande och kunskapsutbyte här idag. Och så passade det bra i ministerns schema, avslöjar hans pressekreterare Rasmus Lenefors.

Oeniga om årets festival

Men åter till Bråvallafestivalen. Där såg inrikesministern även bandet KSMB från en riktigt bra plats nära scenen. Men nu avslöjar han att han är tveksam till att komma tillbaka i år.

– Jag tycker att line up:en (artisterna som presenteras) är lite sämre i år, svarar han.

Kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist (S), som är med vid pressträffen, har varit tyst och lyssnat på Anders Ygemans svar om SOS Alarms arbete, om den nya terrorlagen och om nya passregler inom EU. Men nu tar han bladet från munnen:

– Inrikesministern har svarat bra på alla frågor, utom den här tycker jag, säger Lars Stjernkvist med ett besvärat skratt.

Vidhåller sin syn

Men Anders Ygeman backar inte.

– Nej, jag tycker inte att de klarar det riktigt i år. I fjol var det som fick mig att verkligen vilja gå att KSMB gjorde sin enda spelning på Bråvalla och jag tycker även att det var bättre line up då.

Sedan tillägger han:

– Men visst, de brukar ju släppa lite i taget så vi får väl se, men som det ser ut nu så tror jag inte att jag ska gå.

LÄS OCKSÅ: Inrikesministern om den nya terrorlagen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jenny N Grentzelius