Michel Issa får delta i världsfinalen

Priser och utmärkelser fortsätter att regna över entreprenören Michel Issa från Norrköping.

1 maj 2014 09:00

I höst representerar han ungt svenskt entreprenörskap i världsfinalen av tävlingen TOYP.

– Jag är överraskad och tacksam över att få vara en av de tre unga ledare som tävlar för Sverige, säger Michel Issa. Mitt entreprenörskap handlar mycket om att inspirera andra och att det jag engagerar mig i gör skillnad.

Vill förverkliga sina drömmar

Michel Issa är engagerad i flera olika biståndsprojekt och ska snart resa till Libanon, Syrien och Indien för att titta till uppdrag han arbetar med. Han har de senaste två åren knutit värdefulla nätverk i toppskiktet i svenskt näringsliv och han understryker att det inte är pengar som driver honom framåt.

– Många verkar tro att entreprenörskap handlar om att bli rik men så fungerar det inte, säger Michel Issa och ler. Mitt driv handlar om att jag vill förverkliga mina drömmar och när jag gör det förändras livet för mig och dem som finns runtomkring mig. Jag vill visa för andra att du kan också ta nästa steg i ditt liv.

Sverige skickar tre unga till TOYP

I sommar kommer Michel Issas bok om den resa han gjort. Den heter Munken som blev multientreprenör. I den berättar han bland annat om hur svåra stunder han omvandlats till möjligheter.

Finalen i TOYP sker i olika klasser och Sverige skickar tre unga ledare. Syftet med utmärkelsen är att lyfta fram individer som har gjort betydande skillnad för samhället och sina medmänniskor.

TOYP står för Ten Outstanding Young Persons of the World. Tio framstående unga världsledare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa