Michael sålde bilen på ett udda sätt

Norrköpingsbon Michael Jämtner skulle sälja sin gamla Opel Astra. Då kom han på idén med att göra en reklamvideo för den på Youtube. "Jag slår på stora trumman", säger han.

24 november 2018 10:00

Han ägde den 18 år gamla bilen i ett och ett halvt år innan han bestämde sig för att sälja den. När Michael lämnade den gjorde han det på ett udda sätt.

I samband med en Blocketannons publicerade han en reklamvideo på Youtube, som kan ses som både spektakulär och humoristisk.

– Jag skulle sälja bilen och jag jobbar ju med att göra videos, så jag tänkte att jag slår på stora trumman, säger Michael Jämtner.

Michael jobbar till vardags som frilansare inom bland annat musikbranschen, där han arbetar med artister som är lokalt förankrade.

– Jag har tagit in en kompis som pratar för att han har bättre röst, men annars är det jag och min fru som ligger bakom videon.

Har videon hjälpt dig att sälja bilen?

– Jag vet inte om den gjorde det. Ska jag vara ärlig tror jag absolut inte den gjorde det. Jag la ut den på Blocket och någon hörde av sig direkt.

Hur mycket tid la du ner?

– Jag la ner ungefär en veckas arbetstimmar, cirka 40 timmar.

Var det värt det?

– Inte pengamässigt, men det var kul och det blev ganska bra, och du ringer ju upp mig i dag.

Har du något bra och dåligt minne med bilen?

– Den var legendarisk att lasta i. Jag åkte till grannen och skulle stjäla ved, med tillåtelse så klart, och det var ju bara att kasta in i bilen. Jag kunde kastat in ett helt träd i bilen. Värsta minnet är ju att det är en gammal bil och den fick sig många turer till verkstaden.

Bilen såldes för 6 000 kronor.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Gramos Gutiqi

Ämnen du kan följa