Mc-förare allvarligt skadad efter krock

Räddningstjänsten larmades under lördagsförmiddagen till en trafikolycka mellan en taxi och en motorcykel på Hagebygatan.

25 mars 2017 11:15

Det var strax efter klockan 11.00 under lördagen som räddningstjänsten larmades till en trafikolycka mellan ett taxifordon och en motorcykel i korsningen Grundläggaregatan och Hagebygatan i Norrköping. Enligt initiala uppgifter skulle det ha varit en moped som varit inblandad, men det visade sig senare vara en motorcykel.

– Det är mc-föraren som är skadad, men hur skadad vill jag inte uttala mig om. Det är sannolikt att personen förs till sjukhus, sade Ulf Waltersson, inre befäl vid räddningstjänsten i Östra Götaland strax efteråt.

Räddningspersonal på plats uppgav för vår utsände att mc-föraren, som är i 15-årsåldern, troligen brutit lårbenet. Personen i taxibilen ska ha klarat sig oskadd.

– Jag vet inte riktigt hur det hela har gått till och vem som kört in i vem, men taxin ska i alla fall inte ha behövt bärgas från platsen, säger Lars-Göran Nilseryd, länsvakthavande befäl vid polisregion öst.

Trafiken påverkades i mindre grad under räddningsarbetet.

Uppdaterad 17.50: Enligt en bulletin från Region Östergötland ska mc-föraren, en man i 16-årsålder, vara allvarligt skadad men hans tillstånd är stabilt. Han opererades akut på sjukhuset.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Madeleine Säll, Lovisa Waldeck

Ämnen du kan följa