Mannen filmade sitt ex genom fönstret

Samtidigt som kvinnan låg och kramade en man fick hon en bild på kramandet från sitt ex.

Utan att veta om det blev en man och kvinna filmade när de låg och kramades. Personen på bilden har ingenting med artikeln att göra.

Utan att veta om det blev en man och kvinna filmade när de låg och kramades. Personen på bilden har ingenting med artikeln att göra.

Foto: TT

Norrköpings kommun2019-09-18 22:00

Den något udda händelsen inträffade vid en villa i Norrköpings kommun i september förra året. Inne i sovrummet i bostaden låg en man och kvinna och kramades på sängen. Vad de då inte kände till var att utanför huset stod kvinnans ex-man.

Enligt en dom från Norrköpings tingsrätt ska mannen ha fotograferat kramandet. Han skickade dessutom direkt en bild på den intima stunden till sitt ex. När de som kramades förstod att de blivit observerade sprang mannen ut och kollade utanför huset. Men då var ingen person kvar på platsen.

Mannen som filmats blev upprörd och polisanmälde händelsen. Mannen som stod utanför huset döms nu för kränkande fotografering. Påföljden blir dagsböter, 60 om 250 kronor (totalt 15 000 kronor). Han ska, menar rätten, även betala ett skadestånd till offret på 5 000 kronor.

Den 44-årige gärningsmannen förnekar brott. Han har i förhör med polisen medgett att han blev upprörd över kvinnans agerande, då de under tiden själva gick på familjerådgivning och skulle försöka reda ut sitt förhållande. Därför skickade han bilden till kvinnan och till ytterligare tio–femton personer.

Enligt Norrköpings tingsrätt är det dock styrkt att det är 44-åringen som filmat, därmed har han gjort sig skyldig till kränkande fotografering.

En person som döms för kränkande fotografering kan straffas med böter eller fängelse i upp till två år. Lagen om kränkande fotografering trädde i kraft 1 juli 2013.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!