LÄS MER: De är först in - och väntar på sällskap.

I höstas fick Våningen&Villan i Norrköping i uppdrag att sälja åtta stycken villor från A-hus som ska byggas i Björkalund och responsen kom direkt.

– När vi lade ut villorna till försäljning i december var det flera hundra personer som kontaktade oss de första dagarna och det är helt otroligt, säger Roger Buske, fastighetsmäklare Våningen&Villan Norrköping. Det märks att många har haft det här området under uppsikt under en tid och nu har vi sålt fyra av de åtta villorna.

Artikelbild

| Attraktivt. Mäklaren Roger Buske har sålt hälften av de åtta villor som lades ut till försäljning före jul. Björkalund lockar.

A-hus har planerat vilken typ av villa som ska byggas på de åtta tomterna och det är tre modeller som är aktuella för Björkalund. Köparna har uttryckt att de gillar läget och uppfattar den nya stadsdelen som välplanerad.

– Det är hittills Norrköpingsbor som köpt husen, säger Roger Buske. De uppskattar närheten till skogen och vi tycker det här är ett mycket attraktivt och fint projekt.

Att köpa ett nytt hus för cirka fem miljoner kronor är dock något som kan vara svårt för en förstagångsköpare. Det kräver att köparen lägger en miljon kronor och kan klara de nya tuffare amorteringskrav som precis har införts.