Man våldtog kollega i restaurangskafferi

I restaurangens skafferi våldtog mannen en av sina kollegor, trots att hon grät och bad honom att sluta. Nu döms den 27-årige mannen till tre års fängelse för våldtäkt och sexuellt ofredande.

1 oktober 2018 18:00

Under rättegången har kvinnan berättat att de två hade arbetat tillsammans några månader när mannen i somras började tafsa på henne. Hon markerade att hon inte var intresserad, högg honom med sina naglar och hotade att polisanmäla honom. Men det stoppade inte mannen, tvärtom blev hans närmanden allt mer hårdhänta, uppgav kvinnan under rättegången. Han tog bland annat ett grepp som gjorde ont och orsakade blåmärken.

Dagen efter – då de två var ensamma på restaurangen – gick han ännu längre. När hon var inne i skafferiet för att hämta några saker hindrade han henne från att gå ut och tog ett hårt tag om henne. Hon försökte göra motstånd, bland annat genom att ta struptag på honom och upprepa att han skulle sluta.

Men hon berättar att han i stället blev allt mer aggressiv och slutligen utsatte henne för en våldtäkt.

Mitt i övergreppet kom ett par kunder in och ringde på klockan i restaurangen när ingen personal syntes till. Då hejdade sig mannen till slut och kvinnan kunde komma loss.

Efter övergreppet höll hon masken i flera timmar och ringde polisen först när hon avslutat sitt arbetspass.

En polis, som mötte henne direkt efter anmälan, vittnade om hur ledsen och nedstämd hon var. Det har även flera kolleger och chefen på restaurangen gjort.

Den tilltalade mannen ger dock en helt annan bild än de gör. Han hävdar att de två lekte en lek och att kollegan aldrig avvisat honom. Han påstår i stället att de båda var med på det som hände i skafferiet.

Tingsrätten bedömer dock att kvinnans uppgifter är såväl trovärdiga som tillförlitliga och stämmer överens med övrig bevisning. Rätten finner det styrkt att den tilltalade mannen gjort sig skyldig till våldtäkt och sexuellt ofredande. Han döms till tre års fängelse och ska betala 150 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Petronella Uebel

Ämnen du kan följa