Man skadades när han flydde ut ur huset

Polisen söker nu ytterligare iakttagelser kring en grov misshandel i Kneippen.

Polisen söker nu vittnen till händelsen i Kneippen.

Polisen söker nu vittnen till händelsen i Kneippen.

Foto: Johan Nilsson/TT

Norrköpings kommun2019-11-21 20:00

I onsdags förra veckan larmades polisen till en bostad i Kneippen. Initialt åkte man dit på ett misstänkt pågående inbrott.

När polispatrullen kom till platsen hittade man en boende skadad vid bostaden. Han fördes till sjukhus för vård av sina skador och en anmälan om grov misshandel upprättades. Polisen har inledningsvis varit väldig förtegen om händelsen.

Nu släpper man lite fler detaljer.

– Det ska ha ringt på dörren och mannen gick för att öppna. Då stod det två män utanför dörren och ett visst tumult uppstod, säger Calle Jerrhage som är förundersökningsledare för polisens grupp för grova brott.

– De båda männen ska ha varit väldigt hotfulla.

Den boende lyckades komma loss från de båda männen och flydde ut genom en altandörr på baksidan. I samband med den hastiga flykten genom altandörren ska han ha ådragit sig skärskador från glaset i dörren.

– Vad de båda männen var ute efter är inget vi kan gå ut med i nuläget, säger Calle Jerrhage.

– Vi söker nu efter två gärningsmän. För att inte låsa fast eventuella vittnen går vi inte ut med alltför detaljerade signalement. Men det ska röra sig om två välväxta män.

En bil ska ha setts i området som polisen misstänker kan ha med det här fallet att göra.

– Har man sett något som man uppfattar som lite misstänkt den här dagen vid 11.30–11.40-tiden så är det intressant. Även dagen, eller dagarna, innan kan vara av intresse. Det är bara att höra av sig till oss med sina iakttagelser.

Ärendet rubriceras som grov misshandel. Ingen person är ännu gripen för brottet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!