Yngling försökte dränka polis

Strax före klockan 21 på torsdagskvällen grep polisen en yngling misstänkt för dråpförsök på en polisman. Rubriceringen ändrades senare till mordförsök.

15 september 2016 22:28

LÄS MER: Nya teorin: Han försökte inte dränka polisen.

Flera polispatruller kallades klockan 19.15 till ett asylboende i Norrköpings kommun. Det var stökigt på platsen och två unga män var, enligt polisen, utåtagerande mot personalen.

Den ena av dessa hade skadat sig i handen och en polispatrull skjutsade honom därför till Vrinnevisjukhuset. På vägen till sjukhuset hade den skadade personen lugnat ner sig.

Men den andra mannen, som blev kvar på boendet, hoppade, enligt polisen, av okänd anledning ner i vattnet som finns i närheten av boendet. En polisman gick då ner i vattnet för att rädda honom.

– Men då försökte killen dränka polismannen. Han tryckte ner hans huvud under vattenytan. Då sprang ytterligare en polis ut i vattnet för att hjälpa sin kollega, sade Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen Östergötland.

Den unge mannen greps senare, som misstänkt för försök till dråp.

– Den drabbade polismannen bedömer att det var allvarligt och att killen var medveten om det. Därför är han misstänkt för försök till dråp, sade Torbjörn Lindqvist.

Vid 02-tiden under natten mot fredagen hade den misstänkte släppts på fri fot av åklagare, på grund av sin ringa ålder.

-Vi tror att han är född år 2000, så han är inte så gammal. Vi drog ärendet för åklagaren som ändrade brottsrubriceringen till mordförsök, sade Tor Sevelius, länsvakthavande polisbefäl under natten mot fredagen.

Vad som låg bakom den misstänktes agerande är i skrivande stund oklart, men enligt polisen finns inget som tyder på att han ska ha varit berusad eller drogpåverkad.

Polismannen som utsattes ska under omständigheterna må bra.

Under fredagen kom polisen med nya uppgifter kring händelsen, vilket du kan läsa om HÄR.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!