Man försvann i bil efter skotten

Trots den stora polisinsatsen under söndagen varade bara lugnet fram till 23.20-tiden på söndagskvällen. Då besköts fastigheten på Stockholmsvägen, där den första skottlossningen tidigare inträffat, igen.

21 december 1915 17:13

Vittnen larmade polisen och berättade att en person hade avlossat skott mot fastigheten sent på söndagskvällen. Detta bara ett knappt dygn efter att polisen fått larm om den första skottlossningen på samma plats.

LÄS MER: Han blev skjuten inne på svartklubben.

– Polis tog kontakt med vittnena och åkte dit. På plats kunde vi konstatera att det fanns skotthål i fönster. Det var hål även i fönsterrutor hos en affärsidkare som inte har något med Hells Angels eller svartklubben att göra, säger Anders Selevik vid Norrköpingspolisen.

Han berättar att vittnen lämnat ett signalement på den som sköt och den bil som han försvann i. Men han vill inte gå in på några detaljer om det.

– Vi är intresserade av att komma i kontakt med personer som gjort iakttagelser på platsen, säger Anders Selevik, och tillägger att det är extra viktigt för att kunna lösa brott när det handlar om kriminella personer, eftersom de sällan säger någonting till polisen.

En liknande skottlossning skedde mot en videobutik på Stortorget förra veckan.

– Det är jättesvårt att säga om det finns kopplingar mellan händelserna. Polisen arbetar nu med att analysera de många händelser som skett i höst och vilka kopplingar som kan finnas mellan dem, säger Jan Staaf, chef för utredningssektionen, polisen i Östergötland.

Han vill inte slå fast att de många våldsdåden i Norrköping under hösten beror på att ett gängkrig håller på att bryta ut, men konstaterar att det inom den organiserade brottsligheten ständigt förs en kamp om olika intressen.

Anders Selevik är tydligare:

– Man får uppfattningen att något håller på att trappas upp.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!