Man förd till sjukhus efter explosion

Polisen utreder ett misstänkt mordförsök efter en kraftig explosion på Korsgatan i centrala Norrköping. Många rutor har krossats vid fastigheten och en person är förd till sjukhus.

7 januari 2019 22:50

Det var vid 22.30-tiden som ett SOS-larm kom in till räddningstjänsten om en explosion på Korsgatan i centrala Norrköping. Enligt initiala uppgifter var en dörr in till en bostad bortsprängd och när brandkår och polis anlände till platsen kunde man konstatera att så också var fallet. Polisen uppger att det är kraftig förstörelse på platsen och att fönsterrutor har krossats.

– V har inlett en förundersökning om försök till mord, säger Peter Ström, vakthavande befäl vid Polisen i region Öst.

En man fördes till sjukhus för kontroll.

– Det är en person som befunnit sig på platsen som har fått lindriga skador, konstaterar Peter Ström vid 01.15-tiden.

Polisens presstalesperson Monica Bergström bekräftar att den skadade mannen befann sig i lägenheten när dörren sprängdes bort.

Några fler uppgifter om skadeläget kommer inte att lämnas ut från sjukvården, meddelar Region Östergötland på tisdagsmorgonen. De säger att det är på grund av en hotbild och hänvisar till polisen.

Vid 23.15 meddelade polisen att man vid denna tidpunkt fanns på plats för att prata med eventuella vittnen till händelsen. Platsen hade då spärrats av för att man skulle kunna genomföra en teknisk undersökning. Det är oklart om avspärrningarna påverkar trafiken i området.

– Vi kommer att påbörja en teknisk undersökning så snart som möjligt, säger Peter Ström.

Hur länge kommer man vara kvar på platsen?

– Det är svårt att säga. Men vi kommer säkert att finnas där länge. Troligtvis större delen av natten.

Tidigare under kvällen hittades en man skadad på en annan adress i centrala Norrköping. Polisen vet i nuläget inte om det finns någon koppling mellan de två händelserna.

– Det är inget vi kan uttala oss om. Utredningen får visa om det kan finnas några samband, säger Peter Ström natten mot tisdagen.

Vår reporter Thomas Möller var vid 22.40-tiden på plats vid adressen. Vittnen som han pratat med på platsen uppger att det hördes en mycket hög smäll vid tiden för larmet.

– Det var en fruktansvärd smäll, det kändes i hela bröstet, säger ett vittne som bor i fastigheten som larmet rör.

Ett annat vittne bor två kvarter bort och beskriver explosionen så här:

– Vi satt i soffan och såg på tv. Vi hörde en jättesmäll, inte alls som nyårsraketerna. Det här var något utöver det vanliga.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Albin Wiman, Jan L Lindgren