Lars Stjernkvist: "Det hänger inte ihop"

Både kommunalrådet Lars Stjernkvist (S) och Göran Lindgren, tillförordnad vd för Upplev Norrköping, förnekar att det finns någon koppling mellan brakförlusten för Avengersutställningen och nedläggningen av festivalen Where's the Music. Upplev Norrköping har efter beskedet nu bjudit in FKP Scorpio till dialog.

20 september 2018 20:30

Och festivalarrangören har tackat ja till detta.

– Vi vill självklart inte stänga några dörrar med Norrköping och ser fram emot att se vad som kan komma ur samtalet, skriver Kajsa Apelqvist, PR-ansvarig för FKP Scorpio Sverige, i ett sms.

Dagen efter det att vi kunde avslöja att FKP Scorpio lägger ner festivalen Where's the Music, som senast hölls i februari i år och då lockade 5 145 besökare, håller kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist (S) fortfarande dörren på glänt.

– Jag har bett Göran Lindgren att ta kontakt med FKP Scorpio så att det inte finns några missförstånd bakom deras beslut att lägga ner festivalen. Innan vi definitivt lägger det här bakom oss vill jag att vi ska vara helt säkra på att de uppfattat vad kommunen erbjuder, säger Lars Stjernkvist.

Göran Lindgren bekräftar att han ska ha en fortsatt dialog med FKP Scorpios Sverigechef, Bozo Rasic.

– Vid stora arrangemang finns ofta överenskommelser som handlar om hjälp, stöd och marknadsföring. Det är samma sak i det här fallet och det kommer vi att ha en fortsatt dialog om, säger han.

När FKP Scorpio den 20 juni meddelade att Bråvallafestivalen läggs ner för gott sade man samtidigt att Where's the Music skulle finnas kvar och utvecklas. Men tre månader senare tvärvände alltså bolaget. Flera politiker och entreprenörer i musikbranschen, som vi har talat med, anser att orsaken är Upplev Norrköpings miljonunderskott efter fiaskot med Avengersutställningen. Men det tillbakavisar Lars Stjernkvist.

– Det hänger inte ihop. Jag vet att vi redan före sommaren hade lämnat besked till FKP Scorpio om vad vi kan ställa upp med och på vilka villkor de kan komma åt lokaler och annat. Och det har vi hållit fast vid. Det är inte så att sommarens besvikelse har påverkat det här, säger Lars Stjernkvist.

Göran Lindgren delar hans analys.

– Det finns ingen koppling till det ekonomiska resultatet på Avengersutställningen. WTM lever ju på sina egna meriter.

Handlar FKP Scorpios beslut om att kommunen inte vill ställa upp med en förlustgaranti för festivalen?

– Det har vi aldrig diskuterat, för då är vi inne och tar en kommersiell risk och det har vi inte velat göra. Jag kan inte svara på varför de tagit det här beslutet eftersom de fattar de affärsmässiga besluten. Men det kan vara så att de trots allt inte har haft de publikintäkter som de hoppats på, säger Lars Stjernkvist.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!