- Det kan inte få fortsätta på det här sättet längre! Det säger sig ju självt. 700 tabletter inom loppet av tio dagar - det dödar man ju en hord elefanter med!

 

Jan Johansson anser att läkaren skulle ha sett till att sonen fick tabletterna under kontrollerade former genom att ge honom en dos i taget.

 

- Han skulle gjort som de gör på beroendekliniken. Men han gav honom allt på en gång.

 

"Stort övertramp"
Föräldravärket har väntat länge på Socialstyrelsens utslag i ärendet. Från början tänkte Jan Johansson att "ett rättvist beslut" skulle komma snart. Men vartefter månaderna har gått och tillsynsmyndigheten har skjutit beslutet på framtiden har han blivit alltmer uppbragd.

Artikelbild

 

- En läkare har på kort tid skrivit ut jättestora mängder narkotikaklassade tabletter till sin egen son. Det är ett stort övertramp och Socialstyrelsen tar ett år på sig att utreda saken utan att dra in hans förskrivningsrätt under tiden. Nu känner jag mig ganska pessimistisk, säger Jan Johansson.

 

Han är på det klara med att läkarsonen blev en populär kompis som försåg andra med narkotikaklassade bensodiazepiner och som kunde sälja dem vidare för att få råd med droger som i kombination med de lugnande tabletterna gav ett kraftigare rus. Därför är det "medhjälp till langning" han vill anmäla läkaren för.

 

 

Det var under förra året som Jan Johansson lärde känna 19-åringen som vi kallat för Kim i tidningen.

 

- Jag fungerade under den perioden som övervakare åt en kille som är kompis med honom. De är så här, som parhästar, säger han och håller två korsade fingrar i luften.

 

- Kim har en fantastisk begåvning för musik och jag kan gråta när jag tänker på hur illa det har gått för honom.

 

 

Varför har varken du eller Föräldravärket polisanmält läkaren tidigare?

 

- Jag hade den tanken, men jag trodde faktiskt att de mängder han skrivit ut till Kim redan innebar att Socialstyrelsen skulle dra i bromsen och att han var polisanmäld. Jag trodde inte att mina uppgifter behövdes i det sammanhanget.

 

 

Fotnot: NT sökte under fredagen läkaren för en kommentar, dock utan framgång.

 

Läs mer om det här i måndagens Norrköpings Tidningar!