Kronprinsessan Victoria hälsade på i Norrköping

På torsdagen hälsade Kronprinsessan Victoria på i Norrköping. Energi och hållbar utveckling stod på programmet när hon tillbringade förmiddagen i stan.

14 oktober 2014 14:17

– Det här besöket är en fortsättning på det studiebesök kronprinsessan gjorde på Händelö energikombinat i december förra året, berättade Mats Abrahamsson, professor i industriell miljöteknik vid Linköpings universitet. Det är väldigt roligt att få ta emot kronprinsessan som är målmedveten och vill förstå den komplicerade verklighet vi lever i när det gäller miljöfrågor.

På Arbetets museum guidades kronprinsessan runt av tre studenter i utställningen Framtidsland. De gjorde ett hopp fram till år 2050 och blickade sedan tillbaka på 2014 som det år då allting vände. Efter rundturen promenerade kronprinsessan över bron och vidare till Visualiseringscenter tillsammans med sina värdar landshövding Elisabeth Nilsson och kommunalrådet Eva Andersson.

Där mötte professor Anders Ynnerman vid entrén och sällskapet fick följa med in i domen för att se en film och få mer kunskap om regionens styrkor inom hållbarhetsområdet. Kronprinsessan fick också bekanta sig med uttrycket cirkulär ekonomi innan hennes östgötabesök gick vidare mot Linköping.

I Linköping högtidlighölls på torsdagen 25-årsjubileet med Barndiabetesfonden. Detta firade man i kyrksalen på Ryttargårdskyrkan och under eftermiddagen hölls ett symposium om de orsaker som ligger bakom typ1-diabetes.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!