Krogen bjuder utsatta på julbord

På julafton bjuder Lion Bar stadens ensamma på julbord. Här ska ingen behöva fira jul utan sällskap.

13 december 2017 19:30

– Vårt sista julbord på julafton blir en alkoholfri välgörenhetsbuffé för de som inte har några vänner eller någon familj att fira med, säger Jonathan Durmaz, restaurangägare.

Varje söndag i december har de serverat krogens gäster julbord, men det sista kommer att bli speciellt. Då välkomnar restaurangen de som inte har någon att fira med. För Jonathan Durmaz som är van att fira tillsammans med sin familj blev årets stundande jul en påminnelse om att alla inte har den förmånen. Så började idén sakta växa om att göra något särskilt just i år.

– Jag vet hur det känns att fira stort med släkt och vänner, men det finns många som är ensamma kring jul. Nu tänkte jag göra något för de som annars inte får den där julkänslan, säger Jonathan Durmaz.

Nu väljer Jonathan Durmaz alltså istället att tillbringa julafton med sina anställda på Lion Bar på Drottninggatan. Här ska de nu bjuda de som inte har någon att fira med på ett riktigt julbord, så att ingen behöver vara ensam. Snart har det gått ett år sedan Jonathan Durmaz öppnade krogen och han passar på att riktar ett särskilt tack till sin personal. Utan de skulle det inte gå att ordna det här julbordet för stadens ensamma.

– Det är viktigt att de här personerna också får uppleva julstämning. Så nu är de välkomnna att sitta här och fira jul på ett annat sätt, säger Jonathan Durmaz.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Joel Attermark