Kommunpolitiker spred hat på nätet

I inlägg på nätet har Tomas Gezici (SD) kommunpolitiker i Norrköping, beskrivit muslimer som cancer, vars hjärnor måste blåsas ut, och tackat Hitler för att han hjälpt till att hålla invånarantalet nere.

17 maj 2016 17:10

Det är på sajten Disqus, ett diskussionsforum på nätet, som Tomas Gezici, styrelseledamot i Sverigedemokraterna i Norrköping och aktiv som ersättare i miljö- och hälsoskyddsnämnden, gjort inläggen. De gjordes för tre år sedan och är kopplade till nättidningen Fria Tider, som har en kritisk inställning till svensk invandringspolitik.

Han har vid flera tillfällen varit flitig med att kommentera inlägg på sajten, som framför allt gäller muslimer.

Utrota från planeten

I ett av inläggen som är skrivet på engelska framför han åsikten att alla muslimer borde dödas eller på annat sätt utrotas från den här planeten och att den "enda vägen att stoppa denna cancer är att blåsa ut deras hjärnor och dansa på deras lik".

I ytterligare en kommentar skriver han "Moder jord som håller invånarantalet nere. Tack Hitler, Milosevic och de andra Goa Männen".

Tomas Gezici framför även sina åsikter om homosexuella och kallar dem "Äckliga töntar". Han fortsätter: "Det har inte varit ok senaste 10 000 åren och kommer inte bli snart heller!!

Känner inte till

När NT ringer upp honom och vill ställa frågor kring hans tidigare inlägg uppfattar han först att samtalet ska handla om något beslut i byggnads- och miljönämnden, där han säger att han är väldigt aktiv, trots att han är ersättare. När han får klart för sig vad frågorna gäller säger han att han inte alls känner till något om det.

– Och har ni så jävla mycket tid att ni kan hålla på med sånt här. Förresten, ringer ni upp till alla som gör inlägg på nätet? tillägger han och ber sedan att få samtliga frågor per mejl.

Det korta svar han sedan ger är: "inläggen är dumma och oförsvarliga om än sarkastiska".

Aktiv sedan 2015

Tomas Gezici valdes in i byggnads- och miljöskyddsnämnden vid förra valet och har varit aktiv i SD:s lokalförening sedan 2015.

Från januari till september samma år var han nämndeman vid Norrköpings tingsrätt. Tidsbrist uppges vara skälet till hans avhopp därifrån.

NT har gjort fler försök att få kontakt med Tomas Gezici, men han har varken gått att nå per telefon eller via sms.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Inger Ramstedt