Kommunalråd bjöds på en ridtur

Fyra kommunalråd bytte rådhuset mot ridhuset på tisdagseftermiddagen när de besökte Norrköpings Fältrittklubb.

19 januari 1916 07:17

Sedan april finns, med kommunalt stöd, verksamheten Fritid i stallet hos Fältrittklubben.

– Fritid i stallet-verksamheten omfattar ett 60-tal barn. Vi fick möjlighet att anställa en vuxen som leder verksamheten, berättar Anna Staaf, vice ordförande i Fältrittklubben. Det var denna verksamhet som kommunalråden Olle Johansson (S), Karin Jonsson (C), Eva-Britt Sjöberg (KD) och Reidar Svedahl (L) kom för att besöka – men även frågan om hur föreningen påverkas om det byggs en ny brandstation i området berördes. Som NT berättat tidigare ska ett tjänstemannaförslag kring placering av ny brandstation vara klart om ett par veckor. Från Räddningstjänsten rekommenderas Dagsbergsfältet, för där finns god anslutning till centrum men även andra stadsdelar, industriområden och framförallt E22:an. Fältrittklubben, som bildades 1899 som Norrköpings Ridklubb och 1913 tog namnet Norrköpings Fältrittklubb, har sedan 1940-talet hållit till på Dagsbergsfältet. Fältrittklubbens medlemmar vill inte bli bortkörda från detta område av Räddningstjänsten:

– För vår del är det viktigt att kunna behålla hagmarken, säger Anna Staaf. Läget är också perfekt, anser hon. Det är lätt att ta sig till och från anläggningen med olika kommunikationsmedel.

Anna Staaf tycker att föreningen har fått vänta länge på ett besked om den får vara kvar i området.

– Det var några politiker här innan valet 2014 och då skulle vi få besked före årsskiftet, säger hon. Ett drygt år senare finns fortfarande inget besked.

– Vårt ridhus är litet och vi vill bygga ut det för att kunna ha inomhustävllingar. Vi har tagit fram några enkla skisser för att visa hur vi vill ha det, säger hon. Efter att ha ridit runt på Candy, ledsagad av Julia Edström, säger kommunalrådet Reidar Svedahl:

– Hästverksamhet är viktigt! Det är så många sporter som är killdominerade, men här är det tvärt om. Den här sporten är också en otroligt stor arbetsgivare. Det är en hel industri!

Men han vill inte uttala sig om brandstationens placering.

– Vi vill inte föregå utredningen. När man bett folk att göra en utredning måste man få läsa den först, innan beslut, säger han.

Finns det plats för både Räddningstjänsten och Fältrittklubben på Dagsbergsfältet, har inte föreningen någonting emot det:

– Men vi vill ha besked om hur stor brandstationen ska vara, säger Anna Staaf.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Johansson