Klart: Här byggs det 31 nya radhus

Nu släpps 31 bostäder i form av radhus i Svärtinge Skogsbacke. Den förra etappen, med 18 bostäder i kedjehus, såldes slut på kort tid.

5 januari 2019 07:00

Det är Eksjöhus som bygger rad- och kedjehus i den nya stadsdelen som håller på att växa fram i skogsbacken med utsikt över Glan. I somras släpptes 18 bostäder i Brf Skogsbacken, och såldes slut på två månader. Bygget av dessa är påbörjat och husen ska stå klara i augusti 2019.

– Köparna är ofta ute och tittar hur bygget går framåt. Det är unga människor och de är väldigt entusiastiska, säger Johan Ahlén, mäklare på Länsförsäkringar fastighetsförmedling som sköter försäljningen.

Dagen före julafton släpptes de 31 bostadsrätterna i Brf Sjöutsikten. Redan har 14 personer lämnat in intresseanmälan. Varje bostad har fem rum och kök och en egen terrass på 24 kvadratmeter med utsikt över Glan. Någon tomt ingår inte utan det blir en plattbelagd uteplats på framsidan.

– Det finns inte så mycket av den här typen av boende i området. Det öppnar upp för en annan publik eftersom det inte krävs lika stor kontantinsats, säger Johan Ahlén.

Priset ligger på mellan 2,3 och 2,7 miljoner kronor med en avgift på strax under 5 000 kronor i månaden.

– Det är väldigt prisvärt. Det är därför som den första etappen sålde slut så snabbt, där fanns det en överefterfrågan.

Vad har du för känsla inför den här försäljningen?

– Jag tror att det kommer finnas ett stort intresse. Det kommer ta längre tid eftersom det handlar om betydligt fler enheter, men det är många som fått upp ögonen för området, säger Johan Ahlén.

Målet är att radhusen ska stå klara inom ett år.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Louise Åsenheim

Ämnen du kan följa