Kedja flyttar snart in i Domino

Några butikslokaler står tomma och ett par flyttlass är på väg in såväl som ut ur Domino.

3 februari 2016 18:30

Läsare har hört av sig till NT för att få svar på vad som händer i Galleria Domino där några butiker har flyttat och lämnat lokaler nedsläckta. Intersportbutikens förra lokal står tom, liksom någon i bottenplanet samt Akademibokhandelns och leksaksbutiken BR:s före detta lokaler.

– Det är absolut ingen trend. Vi ser att det är väldigt attraktivt att hyra lokaler här, säger Ewa Söderholm-Holmberg som är centrumchef på Galleria Domino.

Hon berättar att BR Leksaker stängde den 24 januari och att företaget just nu håller på att flytta ut. Deras lokal är snart är ledig för någon hyresgäst som kan passa profilen i gallerian. Även de stora lokalerna där Intersport låg står lediga.

– Jag känner mig över huvud taget inte orolig.

Nya butiker

Ewa Söderholm-Holmberg förklarar att den satsning som ägaren Skandia fastigheter har gjort på ett restaurangstråk utmed Prästgatan har varit lyckad.

– Alla våra kontorsytor är uthyrda och innan årsskiftet öppnade en trafikskola i våra lokaler mot Repslagaregatan.

När Akademibokhandeln flyttade till mindre lokaler i Domino (de som skobutiken Deichmann hade tidigare) blev det ytterligare en tom lokal som nu har gallergrinden nerfälld.

– Där kommer Hemtex (som idag har lokaler i Lindens övre plan) att flytta in i april.

Går det dåligt att driva butiker i centrum idag?

– Nej, det gör det inte. Vi har högt tryck och många vill hyra i innerstaden.

I gallerians källarvåning ligger flera olika butiker men det är ganska tomt på kunder under onsdagsförmiddagen när NT är där. Hit ska helt ny service förläggas: En vägg ska i dagarna utrustas med vanliga bankomater för uttag och insättningsapparater.

– Det känns skönt att kunna erbjuda det tryggt inomhus på vårt nedre plan, säger Ewa Söderholm-Holmberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jenny N Grentzelius