"Jag blev väldigt överraskad"

"Jag undrade vad som var på gång. Men inte trodde jag det här. Det kom som en överraskning", säger "årets rektor" Ellenor Lindroth.

4 september 2018 15:00

Hon har basat över Smedbyskolan i två och ett halvt år. När hon kom till jobbet på tisdagsmorgonen anade hon inte vad som skulle hända. När hon klev in i fikarummet så satt skolans lärare och väntade. Personalen på Smedbyskolan hade nominerat Ellenor Lindroth och nu fick hon veta att hon fått den fina utmärkelsen Årets rektor i Norrköping 2018.

– Jag blev väldigt överraskad. Jag känner att vi har ett bra arbetsklimat här. Men inte trodde jag att jag skulle få den här utmärkelsen. Men det känns fint och det är roligt att uppmärksammas. Sen vill jag säga att en bra arbetsmiljö är något vi skapar tillsammans, säger hon.

Niclas Sjöström är ordförande för Lärarnas Riksförbund i Norrköping, det fackförbund som delar ut priset.

– Det är personalen som lyft fram Ellenor Lindroth och hon får priset bland annat för att hon är bra på att lyfta fram medarbetarna. Hon är också bra på att följa upp beslut, samtidigt som hon är en del av elevernas vardag. Som fackförbund har vi en bra dialog med henne och hon har ett tydligt ledarskap, säger han.

Just nu är Ellenor Lindroth och Smedbyskolans personal mitt uppe i något nytt eftersom skolan numera finns i tillfälliga lokaler. Hon beskriver flytten till tillfälliga paviljonger som något bra. Men samtidigt ansträngande.

– Det är verkligen ett stort arbete. Och även om det var en nödvändig flytt är det en stor omställning för alla av oss. Vi ska vara här tre år nu. Men sen vet man aldrig. Ibland blir byggen försenade, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Roland Klinga

Ämnen du kan följa