Hygienproblem på hamburgerrestaurang

Smuts, flugor och kylar med för höga temperaturer. När Bygg- och miljökontoret gjorde en inspektion på Max Burgers restaurang upptäckte de ett antal brister.

18 augusti 2018 10:00

Den nionde augusti genomförde Bygg- och miljökontoret på Norrköpings kommun en oanmäld inspektion av Max Burgers restaurang vid Norrköping resecentrum. Vid kontrollen fann livsmedelsinspektören att restaurangen brast på fyra punkter: lokaler och utrustning, hygieniska grundförutsättningar, skadedjur och temperaturkrav.

Bygg- och miljökontoret noterade bland annat att flera dragkylar var trasiga. I ett dragkylskåp uppmättes temperaturen till 20,6 grader – långt över de åtta grader som det högst får vara. Det var bristfälligt rengjort på svåråtkomliga ytor, något som kan förorena livsmedel och locka till sig skadedjur.

Det var många flugor i lokalen och flugfällorna, remsor med klister som flugorna fastnar på, som satts upp i lokalen var fulla.

Marita Wengelin, PR-chef för Max Burgers, berättar att alla brister nu åtgärdats.

– Vi fick rapporter om kontrollen den tionde augusti och vår ledning på plats gjorde en åtgärdsplan på en gång. Allt är åtgärdat, och vi har återkopplat till kontakten på Bygg- och miljökontoret och skickat bilder på de åtgärder vi gjort, säger hon.

Hon berättar att kylarna åtgärdats, en grundlig storstädning gjorts och att Anticimex bekämpat flugorna.

– Vi följer alltid upp dessa ärenden och tar det på största allvar. Vi ser till att vara snabba och gör det omgående, säger Wengelin.

Den 27:e augusti kommer Bygg- och miljökontoret till restaurangen för en uppföljande kontroll.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Erik Johansson

Ämnen du kan följa