Hotelljätten storsatsar i Norrköping

Scandic storsatsar i Norrköping och utökar, tillsammans med Renströmmen, Scandic Norrköping City med restaurang och fler rum i ny hotellbyggnad.

15 april 2016 20:00

– Vi kommer att ha runt 240 rum, mot de 162 vi har idag. Vi blir därmed Norrköpings största hotell. Det här skapar också nya jobb, vi räknar med att anställa 35 personer till, säger Mikael Åhrberg, hotelldirektör för Scandic Norrköping City, med adress Drottninggatan 1.

I dag ägs fastigheten av Renströmmen förvaltning AB. Med redan 1889 startades hotellverksamhet i den gamla byggnaden. Under några år låg det dock nere men för drygt 20 år sedan tog Pingstkyrkan över och Scandic hakade på. På den vägen är det. Och tillsammans med Magnentus, ägare till bland annat marken som vetter mot hotellets baksida tas nu ytterligare ett steg för att göra Scandic och Renströmmen konkurrenskraftiga. Behovet finns menar parterna och hänvisar till den ökade turistnäringen med stora evenemang som Bråvalla.

– Vi går från att vara ett hotell för främst affärsresenärer med fokus på måndag till fredag, till att bli mer ett familjehotell med inriktning även mot fredag till söndag, säger Mikael Åhrberg.

Ny huskropp

Vd:n för Renströmmen, Kenneth Wåhlberg berättar om de konkreta planerna:

– Vi kommer att flytta huvudentrén till andra sidan, mot Strömmen för att få en välkomnande entrén mot stan. Sedan byggs ytterligare en huskropp mot innergården och en trädgård med vatten skapas. Desstom utökas de p-platser som vi redan har i garaget under jord, säger han.

Restaurangen växer också, från att som idag bara vara en frukostmatsal och bar. Tanken är att den även ska vara öppen för allmänheten.

Sex år sedan

De båda herrarna är så klart väl medvetna om att ett helt nybyggt hotell står klart ett stenkast från just deras verksamhet, Comfort hotel, men de försäkrar att de här planerna inte har något med det att göra.

– Vi började diskutera den här satsningen redan för kanske sex år sedan, säger Mikael Åhrberg.

På plats under presentationen finns även kommunalrådet Reidar Svedahl (L), som även han understryker behovet av fler hotellrum, ett måste för att få besöksnäringen att blomstra.

– Dessutom ger det jobb. Och när Ostlänken blir verklighet kommer sannolikt många att jobba här under veckorna och då finns verkligen behovet. Och upptäcker man att det är trivsamt här, kan det leda till nyetableringar, säger han.

När tror ni att det hotellet står klar så som det är tänkt?

– Vi hoppas under 2018, svarar Mikael Åhrberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Inger Ramstedt