Hon är helt beroende av uppkoppling

Lillemor Strömberg arbetar hemifrån. Hon är helt beroende av att IP Only kopplar på fibernätet när kopparnätet släcks ned.

9 februari 2018 19:30

– Problemet är att Telia släcker ner sitt kopparnät i december och då står vi ju helt utan uppkoppling, om vi inte har trådlöst, säger Lillemor som bor i Gåsåker i utkanten av Arkösund.

Enligt IP Only kan en del boende i utkanten av Arkösund få vänta på inkoppling till sommaren 2019 . Det bekymrar Lillemor Strömberg, som sedan 22 år arbetar hemifrån.

– Jag jobbar med teknisk försäljning åt ett företag med huvudkontor i Göteborg, berättar hon och tillägger:

– Jag är väldigt beroende av vad som händer. Jag vet inte hur jag ska göra efter december och hoppas verkligen man får ordning på det här.

Hon tycker det har varit svårt att få något klart besked om vad som väntar när kopparnätet slocknar:

– Informationen från IP Only har varit väldigt knapphändig. Själva röret är indraget, men de har koncentrerat sig på Arkösund, där de sista fick indraget för några månader sedan.

– Från kommunen säger de bara att "vi jobbar på att lösa det här". Det är svårt få besked om när det ska bli indraget. För några månader sedan var beskedet att det skulle ske under kvartal två.

Lillemor Strömberg har följt den tekniska utvecklingen genom åren, och när tekniken funkar ser hon bara fördelar med att jobba hemifrån:

– Det är perfekt! Jag slipper vara ute på vägarna, säger hon.

– Jag började jobba på 1990-talet, när man hade modem som ringdes upp. Ibland var det upptaget. Nu gör jag allt via datorn, och är uppkopplad mot servrar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Johansson