Hells Angels-medlemmar i rättssalen

Rättegången mot en 29-årig Norrköpingsbon, som tillhör en stödgrupp till Hells Angels, hålls i dag i Linköpings tingsrätt. Flera anhängare till den kriminella motorcykelklubben följer nu förhandlingen i säkerhetssalen.

27 januari 2016 10:52

På tisdagen sköts en 20-årig man till döds i stadsdelen Hageby i Norrköping. Han dödades en dag innan rättegången skulle inledas efter att han utsatts för ett mordförsök. En 29-åring medlem i Red & White Crew är misstänkt för mordförsöket i oktober i fjol och på onsdagen ställdes han inför rätta.

LÄS MER: Skottskadad gripen för mordförsök

Rättegången hålls av säkerhetsskäl i Linköpings tingsrätts säkerhetssal.

Ett tiotal medlemmar i Hells Angels, Red & White Crew och Red Devils uppges följa förhandlingen som omges av ett stort säkerhetspådrag. 

Rättegången genomförs alltså trots att brottsoffret mördades så sent som på tisdagen.

– Det är mer angeläget än någonsin att genomföra målet, sade chefsåklagare Torsten Angervåg till domstolen enligt Dagens Nyheter.

TV: Hör polisen berätta om gripandet

Polisens presstalesman Thomas Agnevik säger att polisen bevakar rättegången.

– Vi är där för att se till att rättegången ska kunna genomföras på ett vettigt sätt. Det har förflutit utan några incidenter. Vi har inte behövt vidta några tvångsåtgärder och ingen person har avvisats.

NT:s reporter Petronella Uebel följer förhandlingen på plats.

– Det har varit rigorösa säkerhetskontroller men stämningen är lugn.

Ett problem för åklagarsidan i den uppkomna situationen är att det inte går att hålla något förhör med brottsoffret. Antagligen kommer åklagaren att spela upp filmade förhör som hölls med 20-åringen innan han blev mördad.

Rättegången är planerad att pågå under fyra förhandlingsdagar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!