Flyttbilarna går i skytteltrafik från den gamla till den nya butiken som är 4 000 kvadratmeter plus lager.

– I vår nya butik har vi ungefär lika stor butiksyta men lagret blir betydligt större, säger Anders Ohlsson, delägare Mio Östergötland/Sörmland. Vi kommer att få en mycket bättre arbetsmiljö på vårt nya lager och det blir lättare för kunderna att hämta upp möbler. Lagret har redan öppnat och allt fungerar bra.

Dagens två lastkajer blir fyra och höjden på dem är anpassade för Mios distributionslastbilar. Varuutlämningen sker på baksidan på butiken som vetter ut mot gamla E4:an.

Artikelbild

| Flyttbestyr. Det är bordsben som ska fixeras och tusen andra saker som Anders Ohlsson och hans medarbetare ska hinna bli klara med innan butikspremiären.

I den nya butiken jobbar nu personal för högtryck med att skapa den nya butiksmiljön efter ett i förväg noga uttänkt koncept som skapar ett kundvarv där kunden möter olika typer av inredningsstilar.

– Vi håller samman olika stilar som exempelvis den skandinaviska på ett ställe och den mer klassiskt på ett annat, förklarar Anders Ohlsson. Under 2018 får vi se mer av separata bassoffor med något högre ben än tidigare och armstöden blir tunnare. Grått är fortfarande en stor färg på soffor men det dyker även upp blått och petrol, särskilt när det gäller uddafåtöljer.

Under 2017 har Mio successivt anställt mer personal och idag är över 30 personer, heltid och deltid, medarbetare på Mio Norrköping. Mio i Norrköping, Mjölby, Linköping, Nyköping och Katrineholm ägs av Anders Ohlsson och Jonas Ohlsson.