Här blir det 48 nya lägenheter

Tidigt 2020 hoppas Botrygg att de första lägenhetsinnehavarna kan flytta in i Garvaren intill Industrilandskapet i Norrköping.

10 maj 2018 07:00

Som vi tidigare har skrivit var det Botrygg och Arkitektur+Development (arkitektfirman bakom Katscha) som vann markanvisningstävlingen om hörnet Mäster Påvels gränd/Bredgatan/Garvaregatan.

Det var förra våren som kommunen utlyste tävlingen – och under onsdagen togs det första spadtaget för det vinnande bidraget Kamel.

– Det känns jätteskönt att äntligen få komma igång med bygget. Det har varit ett omfattande förarbete och nu känns det som om både vi och kommunen är nöjda med förslaget, säger Torbjörn Nilsbäcken, projektledare på Botrygg.

Garvaren kommer bestå av en vinkelbyggnad med gårdshus. Huskropparna kommer få en arkitektur i så kallad Haussmansk anda. Det blir stora fönsterytor, generös takhöjd, hög sockel och tak i handfalsad matt zinkplåt.

– För en tekniker är det en riktig utmaning. Framför allt takdelen blir maffigt då den täcker tre våningar, säger Torbjörn Nilsbäcken.

Totalt blir det 48 lägenheter som varierar från 1 rum och kök till 4 rum och kök, som alla kommer ha uteplats mot den grönskande innergården. Samtliga är bostadsrätter.

– Någon gång i maj–juni släpps lägenheterna. Om tidsramen hålls kan de första flytta in i husen tidigt 2020, säger Nilsbäcken.

På gatuplanet finns det en lokal som inte ska vikas åt lägenheter.

– Det kan bli ett kontor. Men vi hoppas på en restaurang eller ett café. Det händer ju mycket i det här området, så det vore trevligt med en kvällsverksamhet i huset, säger Torbjörn Nilsbäcken.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Eva Jensen

Ämnen du kan följa