Han blev skjuten på svartklubben

Den 34-åring som skottskadades på en svartklubb tidigt på söndagsmorgonen tillhör en kriminell gruppering som länge legat i konflikt med Hells Angels.

21 december 1915 14:21

Han har dömts vid flera tillfällen, bland annat för narkotikabrott och våldsbrott, och är för tillfället misstänkt för misshandel och rån i ett pågående ärende.

Hur han vågade gå på en svartklubb, som ligger granne med Hells Angels lokaler där många fiender till hans närmaste krets rör sig, är en gåta. Men det kan, enligt en insatt poliskälla, bero på att han är så långt inne i sitt drogmissbruk så att han inte reflekterar över konsekvenserna.

Hells Angels och dess supportrar ska dock, enligt källan, ha reagerat direkt när de fick veta "att det var fel folk i lokalen", vilket ska ha lett till skottlossning inne på svartklubben.

34-åringen blev träffad, men skadades lindrigt. Enligt NT:s uppgifter träffade skotten handen.

Ambulans och polis kom snabbt till platsen sedan privatpersoner larmat. På plats påträffade de den skottskadade mannen. Tre personer greps direkt på morgonen misstänkta för försök till mord och framkallande av fara för annan.

Därefter tog polis och åklagare beslut om att tillkalla den Nationella insatsstyrkan för att genomföra en husrannsakan i Hells Angels lokaler, eftersom man misstänkte att det fanns personer kvar i lokalen som var inblandade i skottlossningen.

Som en försiktighetsåtgärd begärde polisen att tågtrafiken, som passerar precis bakom den aktuella fastigheten, tillfälligt skulle stoppas. Därför stod tågtrafiken stilla i en halvtimme samtidigt som Stockholmsvägen spärrades av.

– Totalt sett frihetsberövades 18 personer, varav sju frigavs senare på kvällen, säger Anders Selevik vid Norrköpingspolisen.

Vid husrannsakan gjordes flera beslag, som kan ha betydelse för brottsutredningen, men vid presskonferensen på måndagen ville polisen inte kommentera vilka fynd som gjorts.

Klart är i alla fall att elva personer, tio män och en kvinna, fortfarande på måndagen satt frihetsberövade skäligen misstänkta – den lägre misstankegraden – för medhjälp till försök till mord och skyddande av brottsling. Flera av dem har kopplingar till Hells Angels.

Under måndagseftermiddagen meddelade Åklagarmyndigheten att alla elva personerna kommer att vara fortsatt anhållna att ytterligare förhör ska genomföras under tisdagen. Senast under onsdagen måste chefsåklagare Torsten Angervåg ta beslut kring huruvida han ska begära någon person häktad eller inte.

Sent under söndagskvällen skedde ytterligare en skottlossning på Stockholmsvägen, vilket du läser mer om HÄR.

LÄS MER: Misstänkt skytt försvann i bil efter skotten.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!