Han tar över efter omstridda IFK-toppen

Klubbchefen Jens Magnusson tar över rollerna som VD för flera bolag inom IFK Norrköping efter den tidigare koncernchefen David Bergström.

IFK Performance Center AB och Parken Event och Arena AB får ny VD. Klubbchefen Jens Magnusson tar över efter David Bergström. Bergström är dock kvar som VD för Norrköpings Idrottspark AB, som enligt honom själv är ett tidsbegränsat uppdrag.

IFK:s styrelseordförande Peter Hunt menar att förändringen är sedan länge planerad, innan semestrarna.

– Det beslutet fattades redan i juni av styrelsen. Det har ingenting med er så kallade granskning att göra, säger han.

Granskningen Peter Hunt syftar till handlar om de arbetsförhållandena på IFK som flera vittnen uttalar sig om. Kritiken pekade på bristande arbetsmiljö och hur koncernchefen David Bergström har utövat sitt ledarskap när han lett de senaste årens omorganisation.

Även David Bergström säger att detta är planerat sedan tidigare.

– Det är ingen dramatik i detta, säger han.

David Bergström menar att verksamheten måste centraliseras.

– Detta är en plan vi hade utifrån den omorganisation vi arbetat fram. Det är naturligt att den som leder föreningen även har ansvar för restaurang och gym-verksamheten. Alla tjänster kan samordnas bättre på detta sätt, det som är den röda tråden i det hela, säger han.

– Dessutom, i mitt fall är tjänsterna tidsbegränsade uppdrag inom föreningen och koncernen, säger David Bergström.

Jens Magnusson säger att det hela har varit en process som pågått sedan sommaren. Varför just han tar över är inget han vill spekulera i.

– Det är styrelsen som tillsätter VD. Orsakerna bakom överlåter jag till dem. Jag är stolt och glad över uppgiften, säger han.

I ett öppet brev på IFK:s hemsida skriver Jens Magnusson om klubbens framgångar, men också om en annan sida:

"Den senare tiden har även en annan bild målats upp i media. En som inte är lika positiv och vacker. Jag tror att det är viktigt att respektera att det finns två skilda uppfattningar i frågan. Men lika viktigt är det såklart att ta frågan på största allvar."

Jens Magnusson menar att arbetsmiljön och arbetsförhållanden är mycket viktiga, och något han tar på stort allvar.

– Personalen, både på och utanför plan, är det viktigaste vi har. Det är inget hokus pokus, IFK ska präglas av hårt jobb, ödmjukhet och glädje, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa