Grävlingdrama mitt i centrala Norrköping

Polis och kommunjägare fick rycka ut när en grävling hade lagt sig och somnat på uteserveringen till restaurang Harrys på Drottninggatan.

13 juni 2014 11:30

Polisen i Östergötland fick på fredagsmorgonen ett ovanligt samtal från personalen på restaurang Harrys mitt i centrala Norrköping. De hade fått en objuden gäst – på uteserveringen låg en grävling ihopkrupen och sov.

Eftersom man befarade att djuret kunde bli aggressivt bad man polisen om hjälp för att få bort den. Polisen tog i sin tur kontakt med kommunjägaren som också begav sig till platsen.

Den sovande grävlingen fick stor uppmärksamhet bland förbipasserande som försökte ta sig fram och både klappa och fotografera djuret. Polisen fick därför se till att de förbipasserande inte gick för nära innan kommunjägaren kom dit.

Men när jägaren väl var på plats började dramat. Grävlingen ville inte alls låta sig fångas in och lyckades smita över Drottninggatan och in i en butik. Enligt polisen ska personalen i butiken ha blivit rädda och flytta in i ett rum där de låste in sig.

Till slut lyckades jägaren tillsammans med polisen ändå fånga in grävlingen – men helt smärtfritt gick det inte. Grävlingen bet jägaren i handen under infångandet. Dock ska det inte ha uppstått något blodvite och skadorna blev inte allvarliga.

Grävlingen kunde sedan föras iväg i en kartong och släpptes oskadd ut i det fria.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Malin Säberg