Fred, Sleipnersegrar och sköna skidturer

En ny regering. Fred och en snöglob med guldglitter. Önskningarna inför 2019 är både små och stora bland några Norrköpingsprofiler.

20 december 1918 09:25

Ett år har gått. Ett nytt är i sikte. Vad som ska hända 2019 är långt ifrån klart. Vi frågade några Norrköpingsprofiler vad de önskar sig av 2019. Här är deras svar:

Andreas Norlén (M), riksdagens talman.

– Jag önskar mig att Sverige får en ny regering.

Jenny Jägerfeld, författare.

– Jag önskar att politiker och världsledare ska förstå hur klimatutsläppen påverkar jorden, jag önskar mig fred i alla länder, öppnare famnar, varmare sinnen och djupare förståelse. Och så önskar jag mig också en sådan där snöglob med en guldpalm i, som man kan vända på och skaka, fast istället för snö är där guldglitter. Jag såg en sådan och blev materiellt kär.

Axel Schylström, artist och författare.

– Har många olika personliga målsättningar, men framför allt ser jag fram emot ett 2019 med massor av spännande projekt och överraskningar.

Sophia Jarl (M), oppositionsråd.

– Högst upp på önskelistan står en moderatledd regering – gärna med alla Allianspartier. För egen del ser jag fram emot många turer på längdskidor och i sommar med kajaken för att hämta kraft och inspiration.

Lars Stjernkvist (S), kommunstyrelsens ordförande.

– Jag hoppas att framtidstron ökar. Vi måste tro på att det går att förändra. För Norrköpings del hoppas jag på att skolresultaten förbättras. Personligen? Nja, det kanske inte tillhör världens viktigaste, men visst skulle jag och några till bli glada om 2019 blir Sleipners år.

Markus Krunegård, musiker:

­– Jag ramlade ned från en scen i Linköping tidigare i år. Jag hoppas att jag ska kunna börja springa under året. Det har jag saknat.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Roland Klinga

Ämnen du kan följa