Förföljde sin exfru med kränkande sms

När kvinnan efter 30 års äktenskap valde att separera, agerade mannen hotfullt. Nu döms han för olaga förföljelse.

16 november 2018 13:00

När kvinnan och mannen – som var gifta i 30 år – ska berätta om händelserna som inträffade efter separationen, så går åsikterna isär. Enligt kvinnan så hade de inledningsvis en bra relation – men tonen blev en annan när det gick upp för mannen att hon inte skulle komma tillbaka till honom.

Mannens sms och mejl började då innehålla kränkande, nedsättande och otrevligt innehåll. Mannen ska även skickat meddelanden till kvinnans mamma och deras gemensamma barn där han bland annat ska ha påstått att hon var prostituerad.

Kvinnan fick nog av kränkningarna och valde att polisanmäla sin exman. Därefter blev hon lättad och kunde leva friare, uppger hon i förhör. Men trots att mannen fått kontaktförbud, så valde han att ringa och skicka flera sms till kvinnan.

Mannen åtalades för flera brott och döms nu av Norrköpings tingsrätt för olaga förföljelse. Han anses vara skyldig till att ha skickat ofredande meddelanden och brutit mot kontaktförbudet. Åtalet ogillas dock när det gäller de meddelanden han skickat till kvinnans familj.

Mannen förnekar brott. Han har förklarat att han inte ofredat kvinnan, han har heller inget minne av att han skickat sms till henne efter kontaktförbudet.

– Hon har inte haft anledning att vara rädd för mig. Och jag har heller inte märkt det på henne, uppger mannen i förhör.

Påföljden blir skyddstillsyn, vilket motiveras med att de anses som mest lämpligt. Han ska även betala sin före detta sambo 35 000 kronor i skadestånd.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Eva Jensen

Ämnen du kan följa