Finansman drivande ägare i First Camp

Här är personerna bakom First Camp.

10 december 1915 11:15

Den kände finansmannen Sten Mörstedt är genom ett engelsk börsbolag huvudägare i First Camp. Flera i bolaget har ledande positioner i det som är kvar av HQ Bank

First Camp, som driver Kolmårdens Camping, ägs i sin tur av CLS Holding, ett brittiskt fastighetsbolag där Sten Mörstedt är ordförande och storägare. CLS` fastighetsbestånd värderas till omkring 877 miljoner pund. 2009 värderades familjen Mörstedts förmögenhet till drygt tre miljarder kronor.

Joakim Lindén är vd i före detta HQ Bank, som numera heter HQ AB. Lindén anlitas som konsult av First Camp och representerade bolaget vid bostadsrättsföreningen Kolmårds föreningsmöte förra helgen.

Christer Sandberg var hjärnan bakom First Camps köp av campingar och ombildandet av dem till bostadsrätter. Han sitter i flera av First Camps bolag och är också styrelseordförande i HQ AB.

Daniel Olsson var den som syntes utåt när First Camp bildades och byggdes upp. Han fick klä skott för bristerna i den ekonomiska plan som utgjorde grunden när campingstugorna gjordes om till bostadsrätter och han sparkades ut från First Camp av CLS Holding. Daniel Olsson har bland annat byggt upp webbföretaget " Klassfesten."

HQ AB`s verksamhet är i dag att söka skadestånd och återbetalningar från de personer i styrelse och ledning som var ansvariga för bankens konkurs. Det totala skadeståndskravet är 3,7 miljarder kronor.

First Camp är Sveriges ledande campingföretag med 12 anläggningar från Luleå till Malmö. 2014 hade bolaget en omsättning på campingdelen på 150 miljoner kronor. Sammanlagt har bolaget 900 stugor, 6 000 tomter och en miljon övernattningar om året. First Camp har varit intresserade av att ta över både Esterön och Himmelstalunds Camping.

First Camp Kolmården, som ligger i Sandviken, har nästan 400 bäddar i stugor och rum.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Janne Stenström