Sara Pellmé 38 år, läkare, Stenungsund, och lilla Märta: ­– Jag har stort förtroende för våra politiker. Men det är viktigt att de gemensamt agerar ansvarsfullt och misstroendevotum är ett starkt instrument. Jag tror ett nyval hade skapat oro i landet.

Stefan Qvarnström, 60 år, lärare, Norrköping:

– Det som hänt är ju mer en generaldirektör som har gjort fel och sedan har det blivit ett politiskt problem. Tyvärr verkar det inte som statsråden pratar med varandra

Artikelbild

| Stefan Qvarnström, 60 år, lärare, Norrköping: "Det som hänt är ju mer en generaldirektör som har gjort fel och sedan har det blivit ett politiskt problem. Tyvärr verkar det inte som statsråden pratar med varandra".

Malkolm Magnusson, 18 år, studerande, Norrköping:

– Jag har väl alltid varit lite misstänksamt inställd mot politiker. De vill lyfta fram sig själva för att bli valda och nu kollar jag på partiprogrammen lite för jag ska rösta nästa år för första gången.

Lena Andersson, 58 år, sjukpensionär, Norrköping:

– Jag lyssnar inte så mycket på nyheter och det politikerna säger. Jag tycker inte det är så intressant.

Artikelbild

| Malkolm Magnusson, 18 år, studerande, Norrköping: "Jag har väl alltid varit lite misstänksamt inställd mot politiker. De vill lyfta fram sig själva för att bli valda och nu kollar jag på partiprogrammen lite för jag ska rösta nästa år för första gången."

Johan Lindgren, 42 år, svetsansvarig, Finspång:

– Jag är inte så insatt i det som händer just nu. Jag har semester och kopplar av men samtidigt är det här ju rätt intressant.