Åtta personer greps och anhölls under kvällen och natten misstänkta för försök till mord alternativt medhjälp till mordförsök efter skottlossningen vid restaurang Deli bar och kök. Även de tre skadade männen har anhållits misstänkta för mordförsök.

Uppgörelse mellan gäng
Polisens presstalesman, Mikael Skoog, som tagit över allt informationsarbete, bekräftar att det verkar röra sig om en uppgörelse mellan två eller flera kriminella grupperingar. Samtliga elva anhållna är kända av polisen sedan tidigare, men deras ålder och varifrån de kommer vill polisen inte uppge.

Har ni nu fått tag i alla misstänkta gärningsmän?

Artikelbild

| Foto: Lennart S. Svensson

- Det kan inte uteslutas att fler blir frihetsberövade, säger Mikael Skoog.

Polisen har förhört ett stort antal vittnen till händelsen men vill gärna komma i kontakt med fler som var på platsen innan bråket mellan gängen började.

Inträffade skottlossningen inne på restaurangen eller utanför?

- Det var i anslutning till restaurangen, men de skadade hittades ju utanför, säger Mikael Skoog.

Artikelbild

En risk
Är det någon fara för allmänheten?

- Det finns alltid en risk när det finns kriminella grupper i ett län, säger Mikael Skoog. Det har vi ju sett i Linköping den senaste tiden.

Förutom vittnesförhör har en teknisk undersökning gjorts på platsen och teknisk bevisning har säkrats. Vilka vapen som användes, om båda grupperingarna hade vapen och vilka vapen som eventuellt har beslagtagits vill polisen inte kommentera.

Polisen genomförde dörrknackning i området under onsdagen. De tittar nu på ett eventuellt samband mellan skottlossningen på Deli och den misstänkta skottlossningen på Herstabergs marina på tisdagsmorgonen. Också det faktum att Deli bar och kök har blivit beskjutet tidigare, i maj förra året, har polisen i åtanke när utredningen fortsätter.

Artikelbild

Ärendet har nu lämnats över till chefsåklagare Torsten Angervåg. Polisens representant i ärendet kommer att bli chefen för våldsroteln Thomas Månsson, uppger Mikael Skoog.