Elektrikerns fynd – hittade pistol

När elektrikern skulle dra in fiber på gymmets kontor fick han närmast en chock när han hittade en skarpladdad pistol. Bredvid låg en väska med dopningspreparat och 70 000 kronor.

1 februari 2017 07:30

Den skarpladdade pistolen av märket Makarov med kaliber 9 mm låg inlindad i en sporttopp ovanpå innertaket i kontoret. Intill låg en svart väska med bland annat dopningspreparat, ett extramagasin till pistolen, en plånbok och kort som tillhör en 45-årig företagare, som tidigare utsatts för flera grova brott med koppling till kriminella gäng.

Nu har företagaren själv åtalats för vapenbrott, ringa dopningsbrott, ringa vapenbrott och ringa narkotikabrott vid två tillfällen

Det var den 8 januari i fjol som elektrikern skulle dra sladdar i gymmet för att förbereda indragning av fiber när han plötsligt hittade pistolen. Han blev först chockad och undrade om den var riktig. I väskan som låg bredvid såg han några piller och ett magasin.

Elektrikerna sade inget till någon på gymmet, utan ringde polisen som snart kom dit och gjorde en husrannsakan. Förutom pistolen, dopningspreparaten och sedelbuntar med sammanlagt 70 000 kronor hittade de även Hells Angels-kalendrar och ammunition i en låda.

När gymägarna i polisförhör konfronterades med fyndet av pistolen blev den ene av dem chockad och förstod inte hur den kunde hamnat där. Han sade " En pistol, är så långt från min värld", " Helt sjukt". Han ville inte bli inblandad i något brottsligt.

Han vet dock om att en tidigare delägare i gymmet blivit utsatt för flera grova brott och fruktat för sitt liv.

Den andre delägarens reaktion var inte lika förvånad, utan konstaterade bara: "Det är dumt av den som lagt den där".

Han berättade dock att han visste att den tidigare delägaren sagt att han hade en väska med pistol och 60 000-70 000 kronor på kontoret och att han varit i massa trubbel. "Han har haft affärer som jag inte vill bli beblandad i. Det har varit "hett" kring honom."

Den nu åtalade företagaren förnekar att vapnet var hans, trots att analyser vid Nationellt forensiskt centrum, NFC, visat att hans DNA fanns på pistolen. Han förnekar också dopningsbrott trots att analyser vid NFC visat att ampullerna och tabletterna som fanns i hans väska var dopningsmedel.

Vidare förnekar han att han tagit kokain vid två tillfällen, på Bråvallafestivalen och på en Norrköpingsrestaurang, fastän urin- och blodprover visat på motsatsen.

Rättegången mot företagaren hölls under tisdagen i Norrköpings tingsrätt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Petronella Uebel

Ämnen du kan följa