Drabbad berättar om depression

Frilansskribenten Christian Dahlström har egen erfarenhet av panikångest och depression. Under den psykiatriska veckan, som inleds på måndagen, föreläser han om psykisk ohälsa på Louis De Geer.

9 november 2014 15:22

Årets Psykiatriska vecka, den 10–14 november, genomförs gemensamt i Norrköping, Finspång, Söderköping och Valdemarsvik. Veckan omfattar en mängd föreläsningar och seminarier på de fyra orterna. Programmet innehåller dessutom teaterföreställningar, öppna hus och filmförevisningar.

I Norrköping föreläser bland andra frilansskribenten Christian Dahlström från Stockholm. År 2007 fick han sin första panikångestattack och efter det gick han ner i en depression.

– Sedan dess har jag haft bättre och sämre perioder, men tack vare terapi och mediciner har jag lärt mig att hantera problemen betydligt bättre idag än jag gjorde i början, har han berättat i en intervju.

Han har dessutom skrivit en bok om sin situation med frågor och svar om, vad han kallar "två av våra vanligaste folksjukdomar", panikångest och depression.

Psykiatriska veckan arrangeras i samarbete mellan Norrköpings, Finspångs, Söderköpings och Valdemarsviks kommuner tillsammans med Psykiatriska kliniken i Norrköping, Capio Psykiatri Norrköping, Intresseföreningen för schizofreni och liknande psykoser, Riksförbundet för social och mental hälsa samt Nationell samverkan för psykisk hälsa. Samtliga aktiviteter under veckan har fri entré.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!