Dömd våldtäktsman misstänkt på nytt

En 41-årig Norrköpingsbo åtalas för våldtäkt mot en 18-årig familjemedlem. Mannen är tidigare dömd för våldtäkt mot barn.

29 april 2019 10:05

Den misstänkta våldtäkten inträffade i mannens lägenhet den 15 mars i år. Enligt åtalet ska mannen ha genomfört sexuella handlingar som är jämförliga med samlag. Offret, en 18-årig kvinna, ska inte ha deltagit frivilligt.

I förhör har kvinnan berättat att mannen, som är ingift i hennes släkt, ringde henne och sa att han ville träffa henne. Mannen hämtade kvinnan i en bil. Hon trodde att de skulle åka och fika, men mannen körde istället hem till sin lägenhet. Där bjöd han henne på chips och dricka som hon tyckte smakade som att den innehöll sprit.

Inne i sovrummet ska han utsatt henne för sexuella handlingar, som enligt åklagaren kan jämställas med samlag.

– Jag sa nej flera gånger. Jag sa "nej, jag vill inte, jag måste gå hem", säger kvinnan i förhör.

Enligt kvinnan ska mannen stängt hennes mun när hon sa ifrån.

Den 41-årige mannen åtalas även för övergrepp i rättssak, detta då han med hot om våld ville hindra kvinnan från att göra en anmälan om våldtäkten. Hon skulle komma att skadas eller dödas om hon berättade för någon.

Den åtalade mannen förnekar brott. I förhör uppger han att kvinnan inte var hemma i hans lägenhet den aktuella dagen. Han säger vidare att eftersom han är tidigare dömd för våldtäkt mot barn så är han försiktig och vill inte hamna i en sådan situation igen.

Den misstänkte har suttit frihetsberövad sedan han anhölls den 18 mars.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Eva Jensen

Ämnen du kan följa