"Det händer mycket intressanta saker"

Det är svårt att bedöma hur fastighetsbranschen kommer att utvecklas i Sverige under 2018, men på Fastighetsmarknadsdagen i Östergötland rätade man ut en del frågetecken.

1 februari 2018 17:22

Fastighetsmarknadsdagen är ett heldagsseminarium om fastighetsmarknaden, näringslivutveckling och framtidens Östergötland. Seminariet arrangeras av Fastighetssverige i samarbete med flera regionala aktörer och dagen lockade ett 100-tal personer till Värmekyrkan i Norrköping.

Den växande regionens utmaningar och möjligheter inledde dagen innan man gled över mot makroanalys och finansieringstrender och skadeståndsjuridik.

– Jag är här för jag tycker det är viktigt att se vad som händer i regionen, säger Anestis Nikolaidis, Sefab.

– Det händer mycket intressanta saker i fastighetsbranschen i länet idag, säger han.

Med korta och informativa seminarier gick dagen igenom olika ämnen relaterade till fastigheter, bland annat analys.

– Vi ser en bostadsbrist i 255 av landets 290 kommuner, förklarade Tor Borg, analyschef JLL.

– Om man står i den kommunala bostadskön får man vänta tio år i Stockholm och fem år i Göteborg för att få en bostad. Det är familjens livssituation som bestämmer när vi flyttar och idag är fastighetsbranschen svårbedömd samtidigt som politikerna duckar för de stora frågor man behöver lösa, säger han.

Stångåstadens vd Fredrik Törnqvist berättade i ord och film hur en lägenhet på 55 kvadratmeter kan byta planlösning med några enkla handgrepp och han hälsade publiken välkommen att se det på riktigt i Vallastaden i Linköping.

Cityhandel och marknaden för kontors- och handelsfastigheter hann man också ta upp innan dagen avslutades med intervju av fastighetsprofilen Rutger Arnhult.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulla Ericsson

Ämnen du kan följa