Den stora frågan och andra viktiga handelsfrågor diskuterades på tisdagsmorgonen när Norrköping handel i samarbete med Norrköpings kommun bjöd in till Handelsfrukost i Louis de Geer.

Handelsfrukosten lockade närmare 100 personer från handeln i Norrköping att delta i mötet som inleddes av Cecilia S Aldén från Norrköping handel och kommunalrådet Lars Stjernkvist (S).

– Det går faktiskt rätt bra för stan just nu, sa Lars Stjernkvist.

Artikelbild

| Från vänster Linda Apelgren från Norrköpings kommun, Ingela Gullstrand från Nyföretagarcentrum och Linda Lövenlid från Varié som var med på handelsfrukosten som arrangerades av Norrköping handel.

– Många nya jobb skapas, men det kanske allra viktigaste är det där som det är svårt att sätta ord på. Det handlar om en själ och stolthet över stan som är så viktig och jag tycker vi måste våga tro ännu mer på oss själva.

Lars Stjernkvist målade upp en ljus framtidsbild där handeln får spela en viktig roll som mötesplats för människor och en plats där många unga får sitt allra första jobb.

– När det går bättre för en kommun betyder det inte att det går bättre för alla, underströk Lars Stjernkvist.

– Vi behöver jobb med låga trösklar och vi måste framförallt se till att alla klarar skolan.

Artikelbild

| Emma Johansen från Vero Moda och Amanda Eriksson från Jack & Jones var två av deltagarna på Norrköpings Handelsfrukost 2019.

Ann-Sofie Bergort, vd och delägare Varié, pratade om medveten shopping och Vanessa Leporati delade med sig av erfarenheter om förbättrade säljresultat.

Publiken kom från butiker i city, Ingelsta och Mirum. Tre handelsområden som konkurrerar med varandra, men som samarbetar inom Norrköping handel.

Artikelbild

| Evelyn Sjösten Nilsson från Avantia fick en pratstund med Cathrine Tibbling från Prickiga butiken när det var handelsfrukost i Norrköping på tisdagsmorgonen.

– Vi är tre områden som måste anpassa oss till varandra och det tycker jag fungerar, säger Kenneth Malmberg, centrumchef Ingelsta shopping/styrelseledamot Norrköping handel.

– Vi jobbar gemensamt utifrån den detaljhandelspolicy som skrevs för några år sedan och jag upplever att den policyn har satt sig.

Artikelbild

| Handelslärarna Nina Prpic, till vänster, och Kicki Lööv kom till handelsfrukosten i Norrköping.

De tre stora handelsområdena är de som syns mest, men Norrköping handel understryker att man även måste se handeln i ett större perspektiv.

– Det är viktigt att stadsdelscentra och orter som Östra Husby också får leva och utvecklas. Vi kan se att det här året har börjat strålande och hoppas det håller i sig, säger Kenneth Malmberg.

Artikelbild

| Reza Mosawe och Moa Lind fick ta emot Norrköpings handelspremie när Norrköping handel höll handelsfrukost i Norrköping på tisdagsmorgonen.

Från Fastighets AB LE Lundberg deltog en uthyrare från handel som har tankar om hur man som fastighetsägare kan skapa mötesplatser.

– Handeln behöver en bra mix av enkelhet, tillgång och utbud och det har vi i Norrköping, sa Alexander Gil, Fastighets AB LE Lundberg.

– Det som Norrköping saknar är fysiska upplevelser i gatumiljön och det pratar vi om hur vi kan skapa. Såna platser är viktiga inslag i stadsmiljön.