"Det är klart att det här blir kostsamt"

Under torsdagen brand det för fjärde gången på en Norrköpingsskola i höst. "Det känns så jäkla onödigt", säger Mikael Hultberg, verksamhetschef på Utbildningskontoret.

17 november 2017 14:40

Efter tidigare bränder på skolor i Ektorp, Sandbyhov och Vilbergen var turen kommen till Tamburinens skola i Klockaretorpet på torsdagskvällen. För Norrköpings kommun har höstens skolbränder inneburit mycket extraarbete.

– Jag känner en stor frustration, jag tycker det här är så jäkla onödigt. Vi skulle hellre lägga vår tid, energi och engagemang på andra skolfrågor, säger Mikael Hultberg, verksamhetschef på Utbildningskontoret.

Ekonomiskt får bränderna också konsekvenser.

– Det är klart att det här blir kostsamt, för kommunen och hela samhället. Jag kan inte alla detaljer kring försäkringar och hur mycket det exakt kostar, men vi får ju omställningskostnader när vi ska hitta nya lokaler till eleverna, säger Hultberg.

Under fredagsförmiddagen hade han möte med fastighetsbolaget Norrevo för att få en statusbedömning av de brandhärjade lokalerna på Tamburinen.

– Saneringsbolaget är inte färdigt med sin bedömning än och polisens undersökning pågår ju. Men det ser ut som om vi kan använda halva skolan för undervisning, medan andra halvan är oanvändbar.

Vad innebär det här för eleverna?

– På måndag bedriver vi verksamhet som vanligt för de yngsta barnen, förskolan och årskurs 1 och 2. Sedan får vi se var gränsen går bland de äldre eleverna, än vet vi inte hur många vi kan ta emot, säger Hultberg.

– När skolan kan vara igång som vanligt är svårt att säga nu, fortsätter han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Eva Jensen

Ämnen du kan följa