De har nu fått en radhusgata

Strax före jul flyttade tolv familjer in i nya radhus i Vilbergen i Norrköping. Det är Conlega som skapat ett litet radhusområde mitt i området.

7 januari 1916 10:22

– Vi köpte tomten för två år sedan och hade byggstart i våras, säger Rickard Myhrberg, projektchef Conlega. Formen på tomten gjorde att vi valde att bygga radhus och vi tycker resultatet blev väldigt fint.

De 12 radhusen på Kalkstensgatan ligger i Vilbergens absoluta mittpunkt, nära centrum. Radhuslängan är vänd mot söder så att alla boende får sol in i husen hela dagen. Mot gatan har radhusen garage och balkong och ut mot grönområdet en uteplats.

– Vi behövde ett rum till och när vi såg skisserna tyckte vi det såg intressant ut, säger Jan Lindvall, nyinflyttad. Vi trivs och det är bra att det är nära till butikerna i Vilbergens centrum.

Radhusen har generösa fönsterpartier som ger köket och vardagsrummet rikligt med sol och på övervånigen finns ett takfönster som släpper in dagsljus.

– Intresset för radhusen var stort, säger Rickard Myhrberg. Det är flera barnfamiljer som har flyttat in i Solstenen och det är förstås attraktivt med så stora gröna ytor i närheten.

Intill radhusen ligger flerbostadshus och med Vilbergsgatan som ramar in hela området har Vilbergen delvis fått ett annat utseende när det nu också finns radhus.

– Vi bodde i en lägenhet mitt inne i stan tidigare och tyckte omgivningarna här kändes bra för en barnfamilj, säger Johanna Råsten, nyinflyttad. Här blir det nära till både förskola och skola och vi känner redan att vi trivs.

Solstenen

Bostadsrättsföreningen Solstenen på Kalkstensgatan i Norrköping består av 12 radhus.

Husen i två plan har fem rum och kök.

Pris cirka 2,4 miljoner kronor och månadsavgift 5 250 kronor.

Conlega är byggherre och har omsatt cirka 40 miljoner kronor i projektet. Fredrikssons arkitektkontor ritade radhuslängan och NM Bygg byggde Solstenen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulla Ericsson