Han tycker inte att han har så mycket att säga om att tre av partiets fullmäktigeledamöter valt att lämna partiet sedan valet för ett halvår sedan, men ändå sitter kvar i fullmäktige.

– Det är beklagligt att situationen har uppstått, men vi går vidare med det politiska arbetet och har för första gången fått platser i kommunens bolagsstyrelser och genom det mera politiskt inflytande, säger han.

Vad säger du om kritiken som avhopparna framför?

– Bara för att någon säger något så betyder det inte att det är sant. Jag kan inte ta ställning till kritiken. Det är inte den uppfattningen jag har.

Hur är stämningen i lokalföreningen och i fullmäktigegruppen?

– Vi växer som förening och jag ser en positiv tillväxt med många nya personer och många med kompetens och erfarenhet. Det är naturligt att vissa kanske känner att de inte fått det de vill. Vi hade årsmöte nyligen och det var fin stämning, jättepositivt.

Vad tror du att era väljare tycker om det som händer?

– Medborgarna kanske kan se något slags instabilitet, men jag skulle snarare påstå att Norrköpingsföreningen har aldrig varit så stabil som idag. Jag tror att medborgarna kan vara lugna med att vi kommer att leverera vad vi har lovat.