Då beräknas det nya jättelagret stå klart

Wilfast har tillsammans med Ness, Risan&Partnerns fått uppdraget att bygga och förvalta Martin & serveras nya lager i Herstadberg.

Martin & serveras nya lager vid Herstadberg blir drygt 30 000 kvadratmeter stort och väntas vara klart om cirka två år, då verksamheten flyttas från de nuvarande lokalerna.

Martin & serveras nya lager vid Herstadberg blir drygt 30 000 kvadratmeter stort och väntas vara klart om cirka två år, då verksamheten flyttas från de nuvarande lokalerna.

Foto: Wilfast

Norrköpings kommun2019-11-19 15:00

Martin & servera, som bland annat levererar livsmedel och utrustning till restauranger och storkök, har sedan 1964 haft ett av sina lager i Norrköping. En arbetsplats med runt 450 medarbetare. Nu har livsmedelsjätten bestämt sig för att låta bygga ett nytt drygt 30 000 kvadratmeter stort lager som beräknas stå klart i slutet av 2021.

Wilfast arbetar med utveckling och förvaltning av kommersiella fastigheter inom lager, logistik, industri och handel. Det är Wilfast som köpt tomten Kryptonet 1 av kommunen efter det att Martin & servera överlåtit sin rätt att köpa marken till dem.

– Vi hyr sedan fastigheten av Wilfast, det gör vi med våra andra fastigheter runtom i landet också, säger Stefan Bergström Hedmark, vd för Martin & servera logistik AB.

Wilfast har förvaltat Martin & serveras tidigare lager i Halmstad, Umeå och Västerås. Nu förvaltar de lagret i Enköping. Samtliga lagerbyggnader är specialbyggda för att passa Martin & serveras verksamhet och hyresavtalen löper under lång tid.

– Vi har bedömt att det är bäst för oss att arbeta på det sättet. Det känns tryggt för oss att ha en duktig fastighetsutvecklare, säger Stefan Bergström Hedmark. 

Samhällsbyggnadsnämnden fattade nyligen beslut om försäljningen med villkoret att fastigheten ska vara byggd inom 20 månader efter det att bygglovet beviljats. Uppfylls inte det villkoret har kommunen rätt att köpa tillbaka fastigheten för samma pris som den såldes för.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!