Butiksbrottslingar gripna på E4:an

Två personer greps på E4 efter stöld, biljakt och pådrag.

12 juli 2018 15:19

Personalen på en butik i Tornbyområdet i Linköping tyckte att två kunder betedde sig märkligt, de misstänkte att duon var påverkade. När personalen upptäckte att personerna flyttade varor mellan kartonger och plockade på sig saker larmade de polisen, då var klockan 13.26. Duon lämnade butiken och tog sig sen ut på E4:an norrut i en bil. En väktare åkte då efter dem.

– De svängde av på Herrbeta en kort stund, där vet vi inte riktigt vad de gjorde, men sen åkte de vidare norrut, berättar Åsa Willsund, presstalesperson på polisen i region Öst.

De misstänkta tjuvarna kan någonstans under färden ha märkt att de var förföljda, de försökte nämligen göra sig av med delar av stöldgodset längs vägen.

– Vi var lite osäkra på i fall de ville stanna för oss på E4:an så vi bunkrade upp lite gran, i fall de skulle känna för att dra från oss.

Totalt fyra patruller var inblandade, en av dem väntade in flyktbilen nära Norsholm.

– När de såg oss, strax efter Norsholmsbron, valde man att tvärnita. Väktaren stannade också och då fick vi varna trafiken om stillastående bilar.

– Väl där kastade de ut mer grejer, inför väktaren, medan vi körde fram och kunde gripa de misstänkta för stöld.

En del föremål, som misstänks vara stöldgods, fanns också kvar i bilen när de greps kl 14.18. Värdet överstiger klart det som är att betrakta som snatteri.

– Som det är nu är de misstänkta för stöld. Det kan säkert tillkomma en rad trafikbrott också.

Vad har du att säga om väktarens insats?

– Det är ju tack vare honom vi kunde göra gripandet. I det här fallet gick det ju bra, men man får så klart göra en bedömning i varje enskilt fall.

Även hundpatruller hjälpte till i sökandet efter stöldgods som slängts ut längsmed E4:an.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonas Börjesson

Ämnen du kan följa