Redan i samband med att Bråvallafestivalen arrangerades kom det rapporter om misstänkt sexuellt ofredande vid visiteringen den 29 juni 2017. En manlig volontär, som visiterade besökarna på väg in på festivalområdet, greps i samband med händelsen. Han släpptes senare efter förhör.

Nu åtalas en 21-årig man för två fall av sexuellt ofredande. Två kvinnor har i förhör uppgett att de i samband med att de skulle ta sig från campingen in till festivalområdet blev utsatta för en mycket intim visitering.

– Han hade ett fast grepp med sina händer på vardera bröst, säger den ena kvinnan.

– Han greppade om vardera bröst med sina händer, lyfte upp dem och klämde till, säger den andra.

Vittnesuppgifter från poliser som befann sig i närheten, ger en liknande bild. De valde att plocka bort mannen från visiteringen.

– Det är knappt så vi poliser visiterar så intimt, säger en av poliserna i förhör.

Den 21-årige mannen förnekar gärningarna. Han förstår inte hur tjejerna kan säga något sånt till polisen. I förhör uppger han att han inte greppat runt brösten.

– Ingen sa något i samband med visiteringen. Alla var glada och det var många som ville kramas, både tjejer och killar, säger mannen.

De två kvinnorna yrkar skadestånd med 10 000 kronor respektive 5 000 kronor för kränkning.

Omedelbart efter festivalen 2017 meddelade arrangören FKP Scorpio att Bråvalla skulle ta en paus. Beslutet motiverades med att man tröttnat på alla sexbrott i samband med festivalerna. 2018 kom beskedet att musikfesten läggs ner för gott.