Brand på E4 stoppar IFK-fansen

En brand i ett lastbilssläp norr om Örkelljunga i Skåne gör att E4 är avstängd i båda riktningar. Detta gör att många IFK-supporters riskerar att missa den allsvenska premiären i Helsingborg.

31 mars 2019 15:53

All trafik stod stilla efter olyckan och enligt prognosen ska E4 öppna först klockan 21 i kväll.

– Vi har precis rullat 500 meter, men nu är det helt stopp igen, säger Christer Gustafson, reporter på NT-sporten vid 15.30-tiden.

Gustafson och hans två kollegor, är på väg till matchen, och lär inte hinna dit i tid om prognosen stämmer.

Lastbilssläpet började brinna strax efter klockan 13 på söndagen, ekipaget var då på väg norrut på E4. Branden ledde till att trafiken på E4 fick stängas av i båda riktningar.

Prognosen vid 15.30-tiden var att E4 kommer att vara avstängd i norrgående riktning till klockan 21 på söndagen, möjligen kan södergående filer släppas på tidigare.

Köerna blev snabbt långa och flera av dem som köar är fotbollsfans som ska till IFK Norrköpings premiärmatch i Helsingborg.

Fredrik Nilsson, SLO i IFK Norrköping, är på plats i Helsingborg.

– De 90-talet supportrar som reser med buss i Peking Fanz regi verkar komma fram i tid. Men en del andra verkar ha fastnat i kön. Vi försöker få grepp på hur många det är just nu, säger han.

Sammanlagt förväntas bortasektionen på Olympia fyllas med 600-700 supportrar från IFK Norrköping.

Vid 16-tiden öppnades ett körfält i södergående riktning.

– Nu är ett körfält öppet, men det är långa köer och det går sakta. En försiktig prognos är fortfarande att båda riktningarna kan vara fullt körbara vid 21-tiden i kväll, säger Katarina Wolffram på Trafikverkets presstjänst.

Trafikanter uppmanas att om möjligt välja en annan väg.

– Det ska finnas flera alternativa vägar i området, man kan så klart inte bli stående där i flera timmar, säger Katarina Wolffram.

Bärgningsarbetet visade sig bli tidsödande, först vid 21.30-tiden meddelade Trafikverket att E4 åter var helt öppen i norrgående riktning.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Olsson, Mikael Grip

Ämnen du kan följa