Larmet kom vid 16.30-tiden på tisdagen efter att en granne sett lågor i lägenheten.

– Exakt vad som har hänt vet vi inte. Det var en granne som såg att det har börjat brinna innanför fönstret. När vi kom dit konstaterade vi att det brann. Och det var ingen som öppnade, så vi fick bryta oss in, säger Christian Lind, inre befäl på Räddningstjänsten i Östra Götaland.

Han berättar vidare att en hund hittats i den ganska rökiga lägenheten.

– Hunden var vid god vigör, så det var skönt. Och ingen person har hittats, personen som bor där var inte hemma.

Enligt vår reporter Nils Gruvebäck, som befann sig ute på gatan, luktade det starkt av rök. Han berättar att ett stort antal enheter från räddningstjänsten, polisen och ambulans fanns på plats.

– Det var säkert ett tiotal enheter, säger han.

Vid 17-tiden var branden släckt, men räddningstjänsten var kvar i lägenheten för att ventilera ut röken.

Polisen söker lägenhetsinnehavaren som inte gått att nås. Den brandhärjade lägenheten har spärrats av i väntan på att polisens kriminaltekniker ska komma till platsen för att göra en kriminalteknisk undersökning.

Vid 15.30-tiden hade räddningstjänsten larmats till samma adress på grund av röklukt, men efter att ha undersökt bostadshuset utan att ha hittat brand eller rökutveckling vände de tillbaka till stationen.

Calle Jerrhage, förundersökningsledare vid polisen i Norrköping, uppger på onsdagsförmiddagen att lägenhetsinnehavaren nu har lokaliserats.

– Naturligtvis har vi frågat om vad som skulle kunna vara orsaken bakom detta. Men jag vill helst inte gå ut med mer än så i nuläget.

Händelsen utreds som allmänfarlig vårdslöshet.